אחד מהדברים המהנים בעולמנו הוא לשמוע מוזיקה. לאפשר למנגינות ולצלילים לסחוף אתכם לעולמות אחרים, לשיר בקולי קולות ללהיטים האהובים או לחלולפין לצפות בסרט האהוב עליכם ולהרגיש כאילו אתם בקולנוע. חווית ההאזנה בבית יכולה להשתדרג משמעותית בזכות התקנה של רמקולים איכותיים. אם החלטתם לרכוש רמקולים לביתכם, ישנם כמה דברים שכדאי לכם לשים לב אליהם. לפניכם המדריך לבחירת רמקולים לבית.
אז על אילו פרמטרים מסתכלים בתהליך בחירת רמקולים לבית?
גודל הרמקולים
הרמקולים שלכם צריכים להתאים לגודל של החלל, על מנת לקבל את הסאונד הטוב ביותר. כך למשל, בסלון גדול עם תקרה גבוהה מומלץ לבחור ברמקולים רצפתיים העומדים על הרצפה. רמקולים אלו יעניקו צליל בס טבעי הודות לתאים האקוסטיים הגדולים שלהם. אם החלטתם להציב את הרמקולים על מדף הספרייה או על שולחן משרדי, עדיף שתבחרו ברמקולים מדפיים. גודלם קומפקטי ולכן הם אידיאליים לחללים קטנים. הרמקולים המדפיים אינם מפיקים צליל עמוק כמו הרמקולים הרצפתיים, ואם אתם טיפוסים של בס, כדאי שתשקלו להוסיף סאב וופר למערכת שלכם המפיק צלילים נמוכים.
סגנון האזנה
בחירת רמקולים לבית תלויה באופן שבו אתם מאזינים למוזיקה. אם אתם נוהגים להתכנס עם חברים או בני משפחה בסלון ולפצוח בשירת קריוקי או לחלופין מעוניינים לחבר את הרמקולים למערכת קולנוע ביתית, אז כדאי שתבחרו ברמקולים גדולים שמפיקים צלילים בעוצמה גבוהה. לעומת זאת, אם אתם נוהגים להשמיע מוזיקת רקע בזמן שאתם עסוקים בפעילויות אחרות, אולי תעדיפו רמקולים קטנים יחסית שעוצמת הסאונד בהם נמוכה יותר.
תגובת התדר
מומלץ לבחון את תגובת התדר של הרמקולים הנמדדת ב– Hertz. זהו למעשה טווח הגוונים שהרמקול יכול להפיק. המספר הראשון מציין כמה עמוק הבס של הרמקול וכמה נמוך הוא מסוגל לנגן, והמספר השני מציין את טווח התדרים הגבוהים של הרמקול. ככל שתגובת התדרים תהיה רחבה יותר, כך הרמקול יפיק צלילים במנעד רחב יותר.
רגישות
דירוג הרגישות של הרמקולים שלכם ילמד אתכם מהי עוצמת הווליום שהרמקול מסוגל להפיק. ככל שהדירוג גבוה יותר, כך העוצמה תהיה חזקה יותר. הרגישות נמדדת על ידי מד דציבלים (Db). דירוג הרגישות של הרמקולים יכול לשנות לחלוטין את חווית האזנה שלכם. כך למשל, רמקולים המדורגים ברמת רגישות של Db91 זקוקים ל-25 וואט (הספק חשמל). לעומת זאת, רמקולים המדורגים ברמת רגישות של Db85 זקוקים לפי ארבעה כמות כוח – 100 וואט כדי להפיק את אותו צליל.
חומר הרמקולים
רמקולים ביתיים מיוצרים ממגוון חומרים כמו פלסטיק, מתכת וגומי ולכל אחד המאפיינים הקוליים שלו. לרוב היצרנים בוחרים בחומרים היוצרים איזון בין משקל קל יחסית של הרמקולים לבין חוזק של החומר כדי להפיק צלול ברור ללא עיוות הסאונד. מומלץ לרכוש רמקולים העשויים מ– MDF המורכב מסיבי עץ אמיתיים ושרף צפוף. חומר זה מעניק סאונד טוב יותר מחומרים אחרים.
בחינת איכות התדרים
בבואכם לחנות מכשירי החשמל ומוזיקה, מומלץ לבקש מהמוכר להאזין לסאונד שמפיקים הרמקולים בעוצמת ווליום סבירה. במידה ועוצמת הווליום תהיה חזקה מדי, לא תצליחו להבחין בצליל המדויק של הרמקולים ולא תוכלו לדעת מהי האיכות האמיתית של התדרים.
המחירים של רמקולים ביתיים
כמו בכל רכישה של מוצרים, יש להכניס למשוואה גם את עניין המחיר, ולבחור ברמקולים בהתאם לתקציב שלכם. טווח המחירים של רמקולים ביתיים הינו רחב ומשנה בהתאם לגודל, לפונקציות הטכנולוגיות של הרמקול ולמותג. עלות רמקולים לבית יכולה להתחיל ממאות שקלים ולהגיע ליותר מ-100 אלף שקלים. כך למשל, רמקולים מדפיים של Q ACOUSTICS 2010i יעלו לכם 720 שקלים. רמקולים רצפתיים Q ACOUSTICS CONCEPT 40 עולים 3,995 שקלים. מחיר רמקולים FYNE AUDIO F-703 הינו 46,950 שקלים, ומחירם של רמקולים FYNE AUDIO F1.12 מגיע ל-155,000 שקלים.
חשוב לדעת שישנם רמקולים רבים שאין מאחוריהם מותג נחשב, ובכל זאת נחשבים לאיכותיים ומוצלחים ממש כמו הרמקולים בעלי השם המפורסם. כדאי לשים בצד את שם המותג, להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום, לבקש המלצות וכך לבחור את הרמקולים הביתיים המתאימים לכם.