מקלדות שליטה

מציג 1–48 מתוך 64 תוצאות

מבצע!
מבצע!
מבצע!
מבצע!
מבצע!
מבצע!
מבצע!
מבצע!

מקלדות שליטה

AKAI MPK MINI PLUS

649.00
מבצע!
מבצע!
מבצע!
מבצע!

מחפש/ת מקלדת שליטה? Audiovideo מציעה לכם מגוון מקלדות שליטה של החברות המובילות בשוק בדגמים ומחירים שונים.
התרשמו מהמוצרים וצרו איתנו קשר לקבלת ייעוץ ראשוני ומידע אודות המוצרים.

מקלדת שליטה – חובה בכל אולפן

כל בעלי אולפן, בין אם הם מוסיקאים , או בין אם הם בעלי אולפן הקלטות יהיו זקוקים לכלים חשובים באולפן הנקראים מקלדות שליטה. התפקיד של מקלדות אלה הוא ינגן צלילים באמצעות המחשב, כאשר זה שונה מסינתיסייזר או אורגן חשמלי, אשר מפיק את הצליל בעצמו. המקלדות הללו, מנגנות באמצעות תוכנה אשר מנגנת צליל בהתאם ללחיצה על כפתור או על אחד הקלידים במקלדת השליטה.
השימוש הנפוץ ביותר של מקלדות שליטה, הוא מעין סינתיסייזר והיום עושים זאת באופן דיגיטלי באמצעות המחשב. באופן זה, נגנים יכולים להקליט עצמם למחשב ללא צורך במיקרופונים או כלים נוספים אחרים וללא כלי נגינה.

איך לבחור מקלדת שליטה / מקלדת מידי?

מקלדת שליטה או מקלדת מידי (MIDI Controller) אינה מפיקה סאונד אלא משדרת פקודות מידי למכשיר שמסוגל להשתמש בפקודות אלה כדי להפיק סאונד (סינתיסייזר, סמפלר, מודול, או המקבילות התוכנתיות שלהם VST Plugins ו-VST Instruments). למרות שלמקלדת שליטה אין סאונד משל עצמה יש לה השפעה רבה על אופי הנגינה, ואפשרויות הביטוי שהיא פותחת וכך יש לה השפעה מכרעת על התוצר הסופי שיוצא מהאולפן, על הנוחות וההנאה במהלך העבודה.

גם אם יש לך הרבה צעצועים באולפן, בסופו של יום אתה יושב ועובד רוב הזמן מול מקלדת השליטה שלך, וזו הסיבה בגללה צריך לתת תשומת לב מיוחדת לבחירה של מקלדת שליטה, וחשוב מאד לבחור מקלדת מידי טובה, נוחה ושמתאימה לצרכים שלך. אז לעבודה!

בוחרים מקלדת שליטה

ישנם כמה דברים שעליך לבדוק לפני שאתה בוחר מקלדת שליטה: מה גודל המקלדת שאתה צריך? כמה חשוב לך שיהיו נובים ופיידרים על המקלדת? כמה חשובה לך האיכות והמגע (touch) של הקלידים? מקלדת שליטה עם קלידים שקולים? מקלדת עם קלידים חצי שקולים? אז ככה:

האם אני צריך מקלדת שליטה?

מקלדת שליטה כאמצעי שליטה בכלים וסינטיסייזרים תוכנתיים היא כלי בסיסי בכל אולפן שעושה שימוש במידי (כלומר לכל אולפן). גם אם אתה גיטריסט, אתה לא יכול להתחמק היום מההכרח להשתמש באופן בסיסי במקלדת שליטה ככלי עבודה (ולא, גיטרת מידי היא לא תחליף מושלם). גם אם אתה מוסיקאי אלקטרוני שלא לגמרי שולט במקלדת – אם אתה רציני בעניין של לעשות מוסיקה תקנה מקלדת שליטה ותלמד לנגן! ככל שתוכל לנגן טוב יותר בזמן אמת המוסיקה שלך תצא מגוונת ומעניינת יותר (ולא, לחיצות על העכבר, והעברת קוביות מידי ממקום למקום על המסך של קיובייס זה לא בדיוק לנגן).

אם יש לך אורגן, אורגנית או סינטיסייזר עם קלידים – הם יכולים להוות תחליף הולם למקלדת שליטה – לפחות בשלב ראשון. (שים לב: סביר להניח שתזדקק לממשק מידי כדי לחבר אותם למחשב, רובם לא יתחברו ב-USB). רבות מהמקלדות הישנות מספקות קלידים ברמה גבוהה בהרבה ממה שתיתן מקלדת שליטה סינית בסיסית חדשה מהחנות. לפעמים שווה לרכוש פסנתר חשמלי או סינתיסייזר ישן בזול בתור מקלדת מידי ולקבל בנוסף מכשיר שיכול להפיק צלילים מעניינים משל עצמו.

כמה אוקטבות אתה צריך במקלדת שליטה?

מקלדות שליטה מגיעות בגודל של בין שתיים לשבע ורבע אוקטבות. אם אתה גיטריסט, או קלידן מתחיל, או סתם אחד שלא מתכוון לשים יותר מיד אחת על המקלדת, מקלדת שליטה של שתי אוקטבות עשויה להתאים לך. יתרון נוסף של מקלדת שליטה כזו הוא שהיא קטנה ולא תתפוס הרבה מקום באולפן. מקלדת שליטה של שתי אוקטבות עשויה להיות טובה גם בתור מקלדת שניה וניידת יותר באולפן (ליד מקלדת שליטה גדולה וכבדה יותר), מה שמאפשר למשל לשני נגנים להקליט ביחד, או לנגן אחד לשלוט בנוחות שני כלים. מקלדת כזו גם נוחה מאד לתיכנות תופים.

טאץ’ של הקלידים, קלידים קלים וקלידים שקולים:

לכאורה כל מקלדת מידי אמורה להיות זהה לחברתה- הרי כפי שהזכרנו אין להן סאונד והן בסך הכל משדרות פקודה דיגיטאלית בהתאם לעוצמת לחיצה על קליד וכדומה. אלא שיש הבדל גדול ומשמעותי בתחושה שהמקלדת מעבירה לנגן, מה שמשפיע על איכות הנגינה, ההנאה מהנגינה ויכולת הביטוי המוסיקלי שהמקלדת מאפשרת.

מקלדות שליטה עם קלידים שקולים הן מקלדות שהקלידים שלהם כבדים ומאסיביים יותר, לעיתים עם חיקוי של מנגנון הפטישים של הפסנתר. קלידים אלה נועדו לתת תחושה של נגינה על פסנתר ויתאימו לקלידנים מקצועיים ונגני פסנתר. קלידים אלה לא בהכרח טובים יותר, ולא מומלצים בתור מקלדת שליטה יחידה באולפן. למשל מאד לא נחמד לתכנת תופים, לנגן אורגן האמונד, או לשלוט בסינטיסייזר בעזרת מקלדת שליטה עם קלידים שקולים. במקרים אלה הרבה יותר חביבה ההרגשה הפלסטית והקלילה של מקלדת שליטה פשוטה יותר (וזולה יותר).

קלידים חצי שקולים הם בין הקלידים הרכים והקלים והקלידים השקולים הכבדים מבחינת התחושה. אין כאן מנגנון מדמה פטישים, ואין את התחושה הכבדה של מקלדת פסנתר, ועדיין קלידים אלה מאפשרים ברוב המקרים יותר Feel בנגינה.

בנוסף כדאי לבדוק את התגובה של מקלדת השליטה לעוצמת הלחיצה. בעיקרון המצב הרצוי הוא שנצטרך ללחוץ כמה שיותר חזק על הקליד על מנת להגיע לVelocity מקסימאלי- הדבר יאפשר דינאמיקה מקסימאלית בנגינה (שימו לב שנושא אחרון זה לא קשור לאם הקלידים במקלדת כבדים או קלים). אומנם במקלדות שליטה מתקדמות ניתן לבחור את ה-Curve (שיפוע) של התגובה לעוצמת הלחיצה, אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם – ה-Curve הוא השיפוע בין נקודת העוצמה החלשה ביותר לחזקה ביותר. אם אתה לוחץ חלש יחסית על קליד והמקלדת משדרת ערך Velocity מקסימאלי, אופציית שינוי ה-Curve לא יפצה על כך שמקלדת שליטה זו לא תאפשר דינאמיקה בנגינה.

נובים, פיידרים ושאר קונטרולרים:

בנוסף לקלידים עשויים להיות על מקלדות מידי קונטרולרים בצורת נובים (Knobs), פיידרים (Faders), גלגל מודולציות (Modulation Wheel), פיץ’ באנד (Pitch Band), פאדים להקשה ועוד.

מוסיקאי שיוצר מוסיקה אלקטרונית צריך קונטרולרים- כמה שיותר ומכמה שיותר סוגים. הקונטרולרים השונים מאפשרים לשלוט ולנגן בפרמטרים של סינטיסייזרים וכלים אלקטרוניים בזמן אמת. בנוסף לכמה ואיזה קונטרולרים קיימים, כדאי מאד לבחון את האיכות והתחושה שלהם.

קונטרולרים של פאדים לתכנות תופים יכולים להיות עזר נחמד ויעיל למי שאוהב לתכנת ולנגן תופים אלקטרוניים בזמן אמת.

מוסיקאי שאינו יוצר מוסיקה אלקטרונית יכול ברוב המקרים להסתפק ב-Modulation Wheel וב-Pitch Band אשר קיימים כמעט בכל מקלדת שליטה. את המוסיקאי הקלאסי יעניין יותר האם אפשר לחבר למקלדת Foot Pedal ו- Expression Pedal.

USB או מידי?

קיימת מגמה במקלדות שליטה פשוטות חדשות לוותר על יציאת המידי ולהסתפק ביציאת USB אשר עוקפת את ממשק המידי הסטנדרטי ומתממשקת ישירות. כאן המקום לציין שעדיין הדרך הטובה היציבה והמהימנה ביותר לחבר מקלדת שליטה למחשב היא דרך ממשק מידי יעודי ולא ישירות ב-USB. במקלדת שיש לה גם יציאת USB וגם יציאת מידי ניתן לספק למקלדת כוח מה-USB ולשלוח מידי מיציאת המידי.

מקלדת שליטה שהיא גם כרטיס קול:

מקלדת שליטה משולבת עם כרטיס קול יכול להישמע פתרון זול שהורג כמה ציפורים במכה אחת. אני לא ממליץ על כך. לטעמי עדיף תמיד מכשיר ייעודי שעושה את העבודה שלו ממכשיר קומבינה שעושה הכול. גם כשרואים בתמונה שדרוגים עתידיים של האולפן, עדיף להחזיק אולפן מודולארי שבנוי מרכיבים טובים ומופרדים אחד מהשני. מקלדת זה מקלדת וכרטיס זה כרטיס. בואו נשאיר את זה ככה!

כמה פרמטרים נוספים שכדאי לקחת בחשבון:

– אופציית ה-Aftertouch זהו כלי מידי מצויין שנעדר ממקלדות שליטה פשוטות יותר.
– פרמטר Velocity Off הוא פרמטר מידי מעניין נוסף שניתן למצוא רק בחלק קטן ממקלדות השליטה.
– האם ה-Pitch Band וה-Modulation Wheel יושבים על אותו גלגל? אותי זה מעצבן, יש כאלה שלא יכולים אחרת!
– אופציית Split מאפשרת לחצות את המקלדת לשתיים, ולשלוט בעזרת כל חצי בכלי אחר- יכול להיות יעיל וחשוב למוסיקאים מסוימים במצבים מסויימים, במיוחד במקלדת שליטה גדולה יותר.
– חיבורים במקלדת השליטה לפדאלים כמו Foot Pedal ו-Expression Pedal.
– כמה כבדה המקלדת? מקלדת של 30 קילו לא נעים לסחוב להופעות!
– בחלק מהמקלדות המשוכללות יותר יש פריסטים בנויים לשליטה בסינטיסייזרים ומכשירים וירטואליים VST Instruments שונים – יכול להיות מאד נוח.
– כמה מקום תופסת המקלדת? באולפן ביתי המקום הוא משאב חשוב. מקלדת שליטה גדולה מידי עשויה לתפוס חלק ניכר מהמקום הזה.

מקלדת שליטה טובה תהפוך להיות החבר הכי טוב שלך באולפן. תשתמשו במידע שיש כאן, בידיים ובאוזניים שלכם וצאו ותחפשו את המקלדת שמתאימה בדיוק לכם. והעצה החשובה ביותר, כמו עם כל ציוד מוסיקה וציוד אולפן: אם זו לא אהבה ממבט ראשון – לא קונים!

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”האם אני צריך מקלדת שליטה?\n”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”מיקרופונים המיועדים למחשב מסוג USB, בנויים בצורה כיוונית. בעצם, מיקרופונים למחשב מסוג זה, מיועדים לקלוט גלי קול מכיוון מסוים ולדחות גלי קול, אשר מגיעים מכיוונים אחרים. זה מה שנקרא בשפה המקצועית “מקרם קליטה” וישנם מיקרופונים מסוג מסוים, אשר מאפשרים החלפה של מרקמי הקליטה בהתאם לצורך וסוג ההקלטה. רוב המיקרופונים מסוג USB, למעשה מיועדים יותר למחשבים חלק ממיקרופונים אלה, עובדים עם מכשירי IOS כמו למשל IPAD או IPHONE. ישנו חלק מצומצם יותר אשר מסוגל לעבוד עם מכשירי ANDROID היות ומערכת זו לא תמכה בשימוש של אודיו מקצועי ואר בתקופה האחרונה, החלו להופיע בשוק מיקרופונים אשר תומכים במערכת זו.\n\nמקלדת שליטה כאמצעי שליטה בכלים וסינטיסייזרים תוכנתיים היא כלי בסיסי בכל אולפן שעושה שימוש במידי (כלומר לכל אולפן). גם אם אתה גיטריסט, אתה לא יכול להתחמק היום מההכרח להשתמש באופן בסיסי במקלדת שליטה ככלי עבודה (ולא, גיטרת מידי היא לא תחליף מושלם). גם אם אתה מוסיקאי אלקטרוני שלא לגמרי שולט במקלדת – אם אתה רציני בעניין של לעשות מוסיקה תקנה מקלדת שליטה ותלמד לנגן! ככל שתוכל לנגן טוב יותר בזמן אמת המוסיקה שלך תצא מגוונת ומעניינת יותר (ולא, לחיצות על העכבר, והעברת קוביות מידי ממקום למקום על המסך של קיובייס זה לא בדיוק לנגן).\n\n\n”}},{“@type”:”Question”,”name”:”כמה אוקטבות אתה צריך במקלדת שליטה?\n”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”מקלדות שליטה מגיעות בגודל של בין שתיים לשבע ורבע אוקטבות. אם אתה גיטריסט, או קלידן מתחיל, או סתם אחד שלא מתכוון לשים יותר מיד אחת על המקלדת, מקלדת שליטה של שתי אוקטבות עשויה להתאים לך. יתרון נוסף של מקלדת שליטה כזו הוא שהיא קטנה ולא תתפוס הרבה מקום באולפן. מקלדת שליטה של שתי אוקטבות עשויה להיות טובה גם בתור מקלדת שניה וניידת יותר באולפן (ליד מקלדת שליטה גדולה וכבדה יותר), מה שמאפשר למשל לשני נגנים להקליט ביחד, או לנגן אחד לשלוט בנוחות שני כלים. מקלדת כזו גם נוחה מאד לתיכנות תופים.\n\n”}},{“@type”:”Question”,”name”:”USB או מידי?\n”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”קיימת מגמה במקלדות שליטה פשוטות חדשות לוותר על יציאת המידי ולהסתפק ביציאת USB אשר עוקפת את ממשק המידי הסטנדרטי ומתממשקת ישירות. כאן המקום לציין שעדיין הדרך הטובה היציבה והמהימנה ביותר לחבר מקלדת שליטה למחשב היא דרך ממשק מידי יעודי ולא ישירות ב-USB. במקלדת שיש לה גם יציאת USB וגם יציאת מידי ניתן לספק למקלדת כוח מה-USB ולשלוח מידי מיציאת המידי.\n\n”}}]}

שימוש במקלדות שליטה כתופים

אחד מהשימושים הנוספים ביותר שניתן לבצע באמצעות מקלדות שליטה הינו שימוש בתופים ישנם מקשים כגון מקש הבס{קיק} ומקש נוסף עבור סנייר, מקשים למצילות תופים ועוד. ניתן באמצעות כמה אצבעות וחוש מפותח של קצב, ליצור מערכת תופים הנשמעת מאוד מקצועית. אפשר למעשה ליצור למקלדת השליטה תפקידים נוספים אם מפקודות כתובות על ערוץ, כלי נגינה או אפקט מסוים בתוכנת העריכה ועד לשימוש כסמפלר.
מקלדות אלה, הינם אמצעי שליטה בסיסיים בכלים וסינתיסייזרים הפועלים באמצעות תוכנה. זה מה שיהפוך את המחשב שלכם, לכלי נגינה גם אם מדובר על מוסיקאי שיוצר מוסיקה אלקטרונית ואינו בקיא בנגינה על קלידים, או למי שיוצר מוסיקה ומעוניין לנגן, ניתן יהיה ללמוד לנגן באמצעות מקלדת השליטה. ככל שמי שמעוניין ליצור מוסיקה באמצעות המחשב, ילמד לנגן טוב יותר, כך המוסיקה תהיה עשירה ומגוונת יותר.

מקלדת שליטה פועלת על תוכנות מוסיקה כגון קיו בייס

למקלדת השליטה אין סאונד משל עצמה, היא מיועדת לשליטה בכלי אחר כמו סינתיסייזר או סמפלר כאשר הם אלה המפיצים את הסאונד. רוב מקלדות שליטה משמשות לשלטה בכלים וירטואליים אשר נמצאים במחשב עצמו כמו VST בתוכנת הקיובייס .
ניתן למצוא שלושה סוגים בסיסיים של קלידים, קלידים שקולים שיש בהם מנגנון הדומה לפטישים ,קלידים שהם חצי שקולים וכן, קלידים קלים. הקלידים השקולים דומים לצלילים של פסנתר. הקלידים הקלים הם בעלי סאונד קליל יותר וקלידים שהם חצי שקולים נמצאים בין שניהם.

מקלדת שליטה M-AUDIO OXYGEN PRO 61
דילוג לתוכן